Kıbrıs

Dünya

Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri bu kitapta

Dünyanın birçok kentinde tanıtımı yapılan,Antik Roma döneminin “Kayıp Roma Başkenti Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri” adlı kitap, İzmit Belediyesi ve vakıf işbirliğınde yapılan tanıtımın ardından Türkiye'deki okurlarla buluştu.

12 Haziran 2022 Saat: 23:41
Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri bu kitapta
Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri bu kitapta

Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri bu kitapta

Dünyanın birçok kentinde tanıtımı yapılan,Antik Roma döneminin “Kayıp Roma Başkenti Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri” adlı kitap, İzmit Belediyesi ve vakıf işbirliğınde yapılan tanıtımın ardından Türkiye'deki okurlarla buluştu

 

Kocaeli /İzmit /NHA

Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk’ün hazırladığı “Kayıp Roma Başkenti Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri” isimli değerli eser Nikomedia Kazıları İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı’nın lansman programında okurlarla buluştu. Vakfın mütevelli heyetinde de yer alan Ağtürk’ün 2001 ve 2009’da çıkan rölyeflerin renk analizlerinin incelenmesi ve o rölyeflerin nereye ait olduğunu anlattığı “Kayıp Roma Başkenti Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri” isimli kitap yaklaşık 9 yıllık bir çalışmanın ürünü.

 

Eserlerin detaylı incelemesi

Kitabın aslı İngilizce olarak 1 yıl önce yayınlanmıştı. Kitap dünyanın birçok köşesinde tanıtıldı. Kitabın Türkiye’deki ilk tanıtımı ise lansman programında Nikomedya’nın gerçek sahipleriyle Türkçe olarak yapıldı. Kitapta Çukurbağ Kurtarma Kazılarında ortaya çıkarılan eserlerin çok detaylı incelemesi yer alıyor. 

 

“Renkleri en iyi korunmuş roma heykelleri”

Lansman programında konuşan Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk, “Yaptığımız çalışmalarda bu eserlerin aslında Nikomedya’nın altın çağında inşa edilmiş bir kompleksin parçası olduğunu anladık. Bu kompleksin küçük bir avlusundayız henüz. Bu avluyu süsleyen rölyefler tüm dünya kültür mirası için büyük bir öneme sahip. Rölyeflerden Nikomedya’nın altın çağında nasıl yaşadıklarını öğrenebiliyoruz. Nikomedya rölyefleri şimdiye kadar renkleri en iyi korunmuş Roma heykelleri” dedi.

Etiketler: Nikomedia,

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 2 yorum yapılmıştır
Hülya Scobie 23.06.2022 08:15
Emeği geçenlere çok teşekkürler
Nurhayat 13.06.2022 08:52
Buluşamamış maalesef …….. Böyle bir lansmanda Kitap satışı neden olmaz ki? Kitap yoksa neden kitap lansmanı???
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız