Kıbrıs

Dünya

Nikomedia’yı Dünyaya tanıtacak vakıf kuruldu

Yıllardır toprak altında kalan Bitinya bölgesinin en önemli başkenti antik Nikomedia ve kent tarihi için Henüz kurulan Kültür sanat ve Eğitim Vakfı yönetimi lansman öncesi bir araya geldi. Hedef, Nikomedia'yı dünyaya tanıtmak!

8 Haziran 2022 Saat: 09:33
Nikomedia’yı Dünyaya tanıtacak vakıf kuruldu
Nikomedia’yı Dünyaya tanıtacak vakıf kuruldu

Nikomedia’yı Dünyaya tanıtacak vakıf kuruldu

Kocaeli/NHA Yıllardır toprak altında kalan Bitinya bölgesinin en önemli başkenti antik  Nikomedia ve kent  tarihi için Henüz kurulan Kültür sanat ve Eğitim Vakfı yönetimi lansman öncesi bir araya geldi

  İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle ve F.Yavuz Ulugün’ün büyük gayretleri sonucunda  kent kamuyu tarafından beklenen Nikomedia Kazıları İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı yönetimi, lansman öncesi  bir araya gelere “Kayıp Roma Başkenti Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri” adlı kitabın tanıtımı vakfın “Nikomedia İzmit kazıları” ve sonrası Nikomedia’nın  dünya tanıtımını konuştular

 

Kayıp Şehir Nikomedia’yı dünya mirasına kazandırmak üzere ilk adımı atan ve 2022’yi Nikomedia Yılı ilan eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle başlayan çalışmalar sonucunda Nikomedia Kazıları İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı’nın resmi tescili 21 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti. Vakıf yönetimi, Antik adı ile Nikomedia’da bağımsız, kurumsal ve tek bir çatı altında çalışmak üzere kurulan vakfın 10 Haziran Cuma günü saat 18.00’de Kocaeli Arkeoloji Müzesi Bahçesi’nde (Eski tren garı) gerçekleşecek lansman programı öncesi bir araya geldi.

 

Lansman öncesi toplantı

Lansman ve kitap tanıtım öncesinde İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı yönetimi ve mütevelli heyeti İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde Wellborn Otel’de toplantı yaptı. Toplantıda Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk vakıf yönetimine sunum yaptı. Verimli geçen toplantıda gerçekleştirilecek çalışmalara dair fikir alış verişinde bulunuldu.

 

Toplantıya geniş katılım

Lansman ve kitap tanıtım öncesinde İzmit Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı yönetimi toplantısına Başkan Hürriyet’in yanı sıra Numan Gülşah, Yavuz Ulugün, Hakime Özgüven, Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk, Sertaç Turgut, Emel Aracı, Akın Doğan, Haluk Ulusoy, Müzeyyen Ünal, Av. Atakan Sonugelen, Prof. Dr. İbrahim Şirin ve Fuat Biçici katıldı.

 

Vakfın görev dağılımı

Yönetim Kurulu Üyeleri

Feyzullah Yavuz Ulugün / Vakıf Başkan Yardımcısı

Hakime Özgüven / Muhasip – Genel Sekreter

Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk

Sertaç Turgut

Emel Aracı

Naciye Özdemir

Haluk Ulusoy

Müzeyyen Ünal

DENETİM KURULU ÜYELERİ

Akın Doğan

Fuat Biçici

 

Mütevelli üyeleri

Feyzullah Yavuz Ulugün

Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk

Hakime Özgüven

Sertaç Turgut

 

Vakfın onur üyeleri

Numan Gülşah

Cemile Garan

Vural Gökçaylı

 

Kitap tanıtımı yapılacak

Programda, kentin sosyal, ekonomik ve kültürel zenginliğinin duyurulması, Antik Nikomedia arkeolojik kazılarının desteklenmesi, Nikomedia antik mirasının UNESCO Dünya Tarihi Miras Listesinde yer alabilmesini ideal edinen ve tüm misyonu gelecek kuşaklara aktaracak vakfın tanıtımının yanı sıra Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk’ün hazırladığı “Kayıp Roma Başkenti Nikomedia’nın Renkli Rölyefleri” adlı kitabın tanıtımı da gerçekleşecek.

 

 

  1. Büyük katkı sağladı

 

Kentimizin yakından tanıdığı Tarihçi ve Araştırmacı Yavuz Ulugün, İzmit ve Kocaeli hakkında şimdiye kadar yazdığı 16 kitap ile kentimize kalıcı eserler bıraktı. Son kitabı ‘Kent ve Bisiklet’i okurlarına imzaladı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda;  “ Yayınlanan kitaplarıma sponsor olan KYÖDİzmit Rotary KulübüKOSİAD  ve dostlar sağ olsun” yazdı.

F. YAVUZ ULUGÜN KİMDİR?

1956 İzmit doğumludur. 1967 İzmit Ulugazi İlkokulu, 1976 Galatasaray Lisesi, 1981 YDO Mezunudur.

Yerli ve yabancı gemilerde çalışmıştır. 1990-1996 yılları arasında Derince Limanında kılavuz kaptanlık yapmıştır.

Denizcilik üzerine “Guide to Turkish Ports” ile “Kocaeli ve Çevresi Denizcilik Tarihi” adlı kitapları vardır. Bunun dışında yöre tarihi ile ilgili 16 kitabı ve birçok makalesi vardır.

Kocaeli ve Çevresinde İnanç Turizmi (2001), Kocaeli Tarihi - Osmanlı ve Kurtuluş Savaşı (2002), Kocaeli ve Çevresi Tarihi 2. Roma Dönemi Bithynia M.Ö. 74 - M.S. 395 (Muhittin Bakan, Taner Aksoy ile - 2007), Seyahatnamelerde Kocaeli ve Çevresi (2008), Denizcilik Tarihi - Kocaeli ve Çevresi (2009), Bizans Selçuklu ve Haçlılar Dönemi (2010) ilk zamanlarda yazdığı kitaplarını oluşturmaktadır.

1992 yılından bu yana Melodi Gemi Acenteliği Limited Şirketi ortağı ve Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

1996-1998 yılları arasında KYÖD Dönem Başkanlığı yaptı.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Üç dönem İMEAK Deniz Ticaret Odası Acenteler Komitesinde görev almıştır.

 

 

     Çukurbağ  Kurtarma Kazıları

 

 

 

Etiketler: Nikomedia,

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız