Kıbrıs

Dünya

Pera Müzesi'nde Fotoğrafçı Isabel Muñoz’la Sergi Turu

Pera Müzesi, Dünyaca Ünlü Fotoğrafçı Isabel Muñoz’la Sergi Turuna Davet Ediyor

12 Temmuz 2023 Saat: 15:42
Pera Müzesinde Fotoğrafçı Isabel Muñoz’la Sergi Turu
Pera Müzesi'nde Fotoğrafçı Isabel Muñoz’la Sergi Turu

Pera Müzesi'nde Fotoğrafçı Isabel Muñoz’la Sergi Turu

18 ve 19 Temmuz

Pera Müzesi, dünyaca ünlü fotoğrafçı Isabel Muñoz’un katılımıyla Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye - Göbeklitepe ve Çevresinden Fotoğraflar sergisine özel sanatçı eşliğinde rehberli tur düzenliyor. 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek sergi turlarında katılımcılar,  farklı kültürlerin doğasını, estetiğini, yaşam biçimlerini keşfederek fotoğraflarına yansıtan Isabel Muñoz’u ve Türkiye’nin en önemli arkeolojik alanlarından Göbeklitepe ve bölgedeki Taş Tepeler’i konu alan çalışmalarını yakından tanıma fırsatı buluyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi,  ünlü fotoğrafçı Isabel Muñoz’un ilk kez İstanbul’da izleyiciyle buluşturduğu ve tarihi yaklaşık 12.000 yıl önceye dayanan Taş Tepeler’den Göbeklitepe ve çevresindeki arkeolojik alanları çektiği fotoğraflardan oluşan 

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye - Göbeklitepe ve Çevresinden Fotoğraflar sergisine sanatçı eşliğinde rehberli tur düzenliyor.  Isabel Muñoz’un anlatımıyla gerçekleşecek sergi turunda ziyaretçiler, dünyanın en eski kült alanı olduğu tahmin edilen bu büyülü coğrafyada bilinmeyeni, gizem ve sanat eseri arasında gidip gelen sanrılı görüntülerini kaydetmekle yetinmeyip kadrajına yansıyan görkemli sahnelerin önünde adeta eğilen sanatçının yaşadığı deneyimi ilk ağızdan dinleme fırsatı bulacak.

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye - Göbeklitepe ve Çevresinden Fotoğraflar, Muñoz’un etkileyici bakış açısından insanlık tarihinin bu gizemli coğrafyasını keşfetme imkânı sunarken ünlü fotoğrafçının kullandığı yeni yöntem ve baskı teknikleri açısından da sürprizler içeriyor. Sanatçının kadim zamanlarda yöre toprağının kullanılmasıyla uygulanan yöntemlerden ilhamla geliştirdiği “Tepetype” tekniğini ilk defa kullandığı fotoğraflar ve Karahantepe’deki insan başı figürüne EEG yardımıyla beynindeki elektrik dalgalarını yansıttığı sıra dışı otoportreyi de içeren ilgi çekici eser, bu yenilikçi çalışmalar arasında yer alıyor.

Fotoğrafçılık alanında pek çok uluslararası projeye imza atan, Mougins Fotoğraf Merkezi Direktörü François Cheval’in küratörlüğünü üstlendiği Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye - Göbeklitepe ve Çevresinden Fotoğraflar sergisi 17 Eylül tarihine kadar Pera Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

Rehberli tur ücretli olup ve dili İngilizcedir. Kontenjan sınırlıdır, tura katılmak için Biletix’ten bilet alınabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırılabilir.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız