Kıbrıs

Güncel

Seferihisar'da Orhanlı Sosyal Tesisi hizmete açıldı

Seferihisar Belediyesi tarafından Orhanlı'da inşa edilen çok amaçlı sosyal tesis, hizmete açıldı.

24 Şubat 2024 Saat: 20:12
Seferihisarda Orhanlı Sosyal Tesisi hizmete açıldı
Seferihisar'da Orhanlı Sosyal Tesisi hizmete açıldı

Seferihisar'da Orhanlı Sosyal Tesisi hizmete açıldı

 Yaratıcı yazarlık, satranç, yapay zeka, işaret dili, ziraat eğitimi gibi kursların verileceği tesiste, yaşlı bakım ünitesi, kadın üreticiler için yerel ürün stantları da kurulacak. 
 Seferihisar Belediyesi, ilçe genelindeki tesis açılışlarına ara vermeden devam ediyor. Orhanlı Sosyal Tesisi'nin açılışına Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan açılışta çocuklar atölye çalışmalarında birbirinden yaratıcı çalışmalar yaptı.
Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Orhanlı gibi köylerdeki üretim gücünün kentten köylere göçün önünü açtığını vurgulayarak; "Bakın artık büyükşehirlerde yaşanamıyor. Kalabalık, hava kirli, her yer beton, ne yediğin ne içtiğin sağlıklı. Böyle olunca da insanlar kendilerine kaçış noktaları arıyor. Orhanlı Köyü işte bu insanlar için cennetten bir köşe. Kentten köye göç ile, kırsal ekonomi canlanıyor, yerel kültür yaşatılıyor, tarımsal üretim artıyor, kısacası doğa ile insan bir bütün oluyor. İşte bu yüzden burası bir yaşam alanı. Burası Orhanlıyı yaşatan insanların buluşma alanı olacak. Ve Orhanlı'ya çok yakışacak" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız