Kıbrıs

Eko Turizm

Serik, tıbbi ve aromatik bitkilere yöneldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik’te Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitimi verdi. Tamamlanan eğitimin ardından üreticilere fide dağıtıldı ve dikim başladı.

10 Mayıs 2022 Saat: 13:22
Serik, tıbbi ve aromatik bitkilere yöneldi
Serik, tıbbi ve aromatik bitkilere yöneldi

Serik, tıbbi ve aromatik bitkilere yöneldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik’te ekonomik değeri yüksek alternatif üretim modellerini üreticiye tanıtmak için Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitimi verdi. Tamamlanan eğitimin ardından üreticilere fide dağıtıldı ve dikim yaptırıldı.  

 Tarım çeşitliliğine hayat veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Antalyalı çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Serik Hasdümen Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde kurs alan çiftçiler eğitim aldıkları tıbbi aromatik bitkileri toprakla buluşturdu.

Çiftçi akademisi

Kurs programı dahilinde Ada Çayı, Lavanta, Ekinezya, Oğul Otu, Kekik, Biberiye ve diğer Tıbbi ve Aromatik bitkilerinin kültüre alınan çeşitlerinde yetiştiricilik metotları, iklim ve toprak istekleri, doğada korumalarına yönelik öneriler ve yok olmamaları için neler yapılabileceği konularında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca bu bitkilerden tamamlayıcı tıp alanında nasıl faydalanılacağı ve diğer kullanım alanları konularında bilgiler verildi.

Önce eğitim, sonra dikim

Fide ve fidan desteğinin yanında eğitim ve örnek uygulamalarla çiftçileri en doğru şekilde yönlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Nida Kalkan; “Kendi seralarımızda ürettiğimiz tıbbi aromatik bitkilerimizi katılımcılarımızla birlikte dikimini gerçekleştirdik. Böylelikle eğitimde teorik olarak verdiğimiz bilgileri tarlada kendi ürettiğimiz fidelerle buluşturuyoruz. Çiftçilerimiz aldıkları eğitimle hem kendilerine yeni bir kazanç kapısı sağlayacak hem de meslek sahibi olacak. Başkanımızın yerelden kalkınma ilkesiyle her zaman çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Çiftçi dostu başkan

Hasdümen Mahalle Muhtarı Sadık Kalay ise; “Büyükşehir tarafından verilen eğitimden çok memnun kaldık. Toprakla uğraşan insanlar için bu bilgiler çok kıymetli. Daima tarımın içinde olan çiftçi dostu, emekçi dostu başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

hiçbir belediyeden destek görmedik

Mahalle sakinlerinden aynı zamanda Haspınar Mahallesi eski muhtarı Mehmet Tekin ise; “Başkanımız geldiği günden bugüne tarımsal kalkınmayı hep destekliyor. Arıcılığı, tohumculuğu, meyveciliği daha doğrusu toprakla uğraşan tüm çiftçilerin her zaman yanında. Daha önce hiçbir belediyeden ben böyle bir hizmet görmedim.dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız