Kıbrıs

Dünya

Şile sokaklarında 100.yıl coşkusu

Şile’de tüm yurtta olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yılı Kutlamaları kapsamında akşam düzenlenen 100.Yıl kortejinde ki muhteşem kalabalık caddelere sığmadı.

31 Ekim 2023 Saat: 09:16
Şile sokaklarında 100.yıl coşkusu
Şile sokaklarında 100.yıl coşkusu

Şile sokaklarında 100.yıl coşkusu

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hv. Svn Albay Mehmet Sutaşır, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Kamu Kurum Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve yöneticileri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı 100.Yıl kutlama yürüyüşünde hep bir ağızdan “Yaşasın Cumhuriyet” “Ne Mutlu Türküm Diyene” “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sesleri yükseldi.

Üsküdar Caddesinde başlayan 100.yıl kortej yürüyüşü Cumhuriyet Caddesi sonunda İstiklal Marşımızın okunmasıyla sonlandı.

Nice yüz yıllara..

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı “Şile her zaman olduğu Cumhuriyetimizin 100.Yılında muhteşem bir güzelliğe daha hep birlikte imza attık. Bu kutlamalar ara ara yıl sonuna kadar çeşitli programlarla devam edecek.   Bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Garnizon Komutanı Hv Svn Albay Mehmet Sutaşır’da “Bizlere bu vatanı ve Cumhuriyetimizi armağan eden ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Nice 100.Yıllara Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Muhteşem coşkuya duygulanmamak mümkün değil ..

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da program sonunda gerçekleşen konuşmasında “Şile’de 100.Yıl coşkusunu bir bütün olarak Türk Bayraklarının gölgesinde hep birlikte yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Şile’nin her mahallesinden gelerek korteje katılan, evlerinin balkonlarından alkışlarla korteje destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şile sokakları kırmızı beyaz Ay Yıldızlı Bayraklarımızla taçlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır. Hep birlikte Nice 100.yıllara.Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürkve Silah arkadaşlarını ve bu vatan uğruna gözünü kırpmadan şehit olan tüm şehitlerimizi  rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız