Kıbrıs

Gastronomi

Sokak Lezzetlerine akademik dokunuş

Türkiye’nin Sokak Lezzetlerine akademik dokunuş geldi

24 Aralık 2023 Saat: 10:23
Sokak Lezzetlerine akademik dokunuş
Sokak Lezzetlerine akademik dokunuş

Sokak Lezzetlerine akademik dokunuş

Sakarya Turizm Fakültesinde sokak lezzetleri tanıtıldı;

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi, Türkiye’nin Sokak Lezzetleri tanıtmak için renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Doç. Dr. Özgür Kızıldemir koordinatörlüğünde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin hazırlığını üstlendiği etkinliğe Turizm Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katılım sağladı.

Etkinlik boyunca Türkiye’nin zengin sokak lezzetleri kültürünü yansıtan tavuk tantuni, Çeşme kumru, içli köfte, çiğ köfte, gözleme, halka tatlısı, ıslak hamburger, muhallebi, Adana kebap, tavuklu pilav, Mersin tantuni, Bursa tahinli pide ve köfte ekmek, ayran ve limonata katılımcılara servis edildi. Katılımcılar, Türkiye'nin farklı yörelerine ait sokak lezzetlerini keşfetme şansı bulurken, etkinlik aynı zamanda öğrencilere kültürel bir deneyim sundu. Etkinliğe

  

Sokak lezzetleri ilgi çekti

Sakarya Turizm Fakültesi uyguladığı sokak lezzetleri deneyimini öğrenci ve öğretim görevlilerinin dışında önemli konuklara lezzet şöleni yaşattı. 

Katılımcılar, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü, Süleyman Acar, Prof. Dr. Mehmet Sarıışık Turizm haberci gazetesi imtiyaz sahibi ve Kocaeli Turizm Derneği başkanı Soner Kılıç Gazetemizi Genel yayın yönetmeni Alptekin Cevherli ve yayın Kurulu üyesi Mecit Ünal katıldılar. Son yıllarda yükselen trent olarak gastronomi kültürünü ön plana çıkmakta olup, Üniversitelerin bu alandaki çabaları Türk mutfağının dünyadaki hak ettiği yeri almasında duruşu, ilk kez sokak lezzetlerinin tanıtımında öncü olmaları az da olsa Akademik dokunuşun önemini fark ettiriyor.

  

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız