Kıbrıs
Soner Kılıç
Soner Kılıç

Şimdi Hatay Zamanı…

Hatay, Türkiye’nin kadim kentlerinden birisi olmakla kalmayıp medeniyetlerin doğduğu kent.

5 Nisan 2022 Saat: 07:52

Hatay, Türkiye’nin kadim kentlerinden birisi olmakla kalmayıp medeniyetlerin doğduğu kent.

Bu günlerde Hatay Büyük Şehir Belediyesi’nin ülkemizin içinde bulunduğu önemli sorunları bölgesel anlamda çözümler aramak ve bundan sıyrılmak için önemli çabalarının en doğru yöntemi bölgesel kalkınmanın özgün örneklerini sergilemek için yüzünü tarıma, turizme dönmesi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi bölgenin refahı  ve  vizyonu açısından taktir edilecek bir gayret içerisinde. Gelin görün ki, bu yolda ilerlerken yolu başka bir yöne evrilmeye başladı. Anadolu’da bir tabir vardır. “Sapla samanı karıştırmak” Şimdi bu da nereden çıktı diyeceksiniz!

Şunu demek istiyorum: Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı gelecekte, turizmin önemli merkezlerinden biri olacak olan Hatay Expo  tanıtımları için İstanbul ve Ankara’da oldukça iyi piar yapıyor. 1 Nisan’da açılışı yapılacak olan  Hatay Expo için  gün sayıyor. Evet buraya kadar doğru ve başarılı. Lakin ! Ülkenin olduğu gibi Hatay’ın da önemli bir sorunu var! Suriye iç savaşı ve göç meselesi ile Hatay’ın ve ülkenin gündemi birden değişiyor. TV kanallarının en önemli konuğu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı  Doç. Dr. Lütfü Savaş oluyor. Aslında burada anlatması gereken konu  Hatay expo. Ama Başkan Savaş, her ne kadar Expo’yu anlattıysa da, Hatay’daki  Suriyeli meselesi  Türkiye gündemini oluşturmaya devam ediyor. Başkan Savaş’ın   “Suriyeliler yüzünden Hatay elden gidiyor”  twiti ile dikkatleri  çekti. Önemli yazarlar da makaleleri ile gündeme dair katkı ve destek sağladılar.   Hatta geçtiğimiz günlerde  Fox TV konuğu olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı  Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın, asıl anlatmak istediği konunun  önüne geçen göçmen meselesi Hatay Expo’yu gölgeler gibiydi. Tartışmalar devam etti,   Bu sabah Fox Tv İsmail Küçükkaya’nın programına katılan Ak Parti Hatay Milltvekili  Hüseyin Yaymaz, TV kanallarında tartışalım dedi. Başkan Savaş’ın ırkçı yaklaşımda bulunduğunu iddia etti Bugün gündeme dair konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener;  sığınmacı sorununa dair kaygı ve duyarlılığını dile getirdi. Göç politikalarının değiştirilmeden sorunu çözmenin mümkün olmadığını söyledi. Unutmayalım!  Hatay dünden bugüne bir dünya kentidir. Ne diyelim,  göçmen sorunu expo önüne geçse de

 Şimdi expo zamanı!

 Ve…  

Şimdi Hatay zamanı…

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Sakarya’da sağlık turizmi olur mu?1 Aralık 2023 Saat: 23:36
Makale başlığında olduğu gibi “Sakarya’da sağlık turizmi olur mu?”
Kocaeli Kitap Fuarına Damgasını Vuran, Yazar Aile21 Ekim 2023 Saat: 11:26
Evet yanlış duymadınız!
Cenneti cehenneme çevirmek!8 Ağustos 2023 Saat: 21:51
Dünyada turizmden bahsedildiğinde, Türkiye’de önce İstanbul, sonra da Bodrum gelir.
Tüm Yazıları