Kıbrıs

Güncel

Soyer: “İzmir’de dönüşüm başlamıştır

Kentlerin yeniden dönüştürmesinin önünü açacak Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etaplarının temeli törenle atıldı.

21 Nisan 2022 Saat: 10:13
Soyer: “İzmir’de dönüşüm başlamıştır
Soyer: “İzmir’de dönüşüm başlamıştır

Soyer: “İzmir’de dönüşüm başlamıştır

Kentlerin yeniden dönüştürmesinin önünü açacak Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etaplarının temeli törenle atıldı.

Eğe'in Yıldızı İzmir'de kentseldönüşüm heyacanı yaşanıyor.

 “Bizim için bayram günü”
“Bizim için bir bayram günü” diye sözlerine başlayan Başkan Soyer, “Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin üçüncü etabında 584 konut ve 27 iş yerinin temelini atıyoruz. 252 milyon lira bedelle 76 bin 741 metrekarelik yaşam alanını üçüncü etap kapsamında hayata geçirmiş olacağız. Yine bugün 167 milyon liralık bedelle 380 konut ve 27 adet iş yerini kapsayan 54 bin 635 metrekarelik alanda da dördüncü etap çalışmalarını başlatmış oluyoruz. Kısaca toplam maliyeti 419 milyon lira olan 3 ve 4’üncü etaplarımızla İzmir’e 964 yeni konut ve 54 işyeri kazandırmış olacağız” dedi.

Örnekköy’de son durum
Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerini hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 170 konut ve 20 işyerini kapsayan ikinci etap yapım çalışmalarını sürdürüyor. Üçüncü etabın yapım çalışmalarını başlatmak üzere 29 Aralık 2020’de Büyükşehir iştiraki İZBETON A.Ş. ile protokol imzalayan Büyükşehir, bölgede tahliye ve binaların yıkım işlemleri ve altyapı çalışmalarını tamamladı. 13 Aralık 2021’de inşaatların başlaması için alt yüklenici olarak S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi ile sözleşme imzalandı. Dördüncü etapta yapım çalışmalarını başlatmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON ise 7 Ocak 2022’de S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi ile protokol imzaladı. Üçüncü etap çalışmalarının tamamlanmasıyla 584 konut ve 27 işyerini daha hak sahiplerine teslim edilmiş olacak. Dördüncü etapta ise toplam 380 konut ve 27 iş yeri yapılacak. Yaklaşık altı bin vatandaşın yaşadığı 18 hektarlık Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden proje tamamlandığında toplamda 3 bin 520 konut ve 338 iş yeri inşa edilmiş olacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız