Kıbrıs

Kültür Sanat

Star Wars koleksiyonu, İstanbul sinema müzesinde

Star Wars dünyasının olağanüstü karakter ve hikayelerine hayat veren 600’den fazla parçadan oluşan koleksiyon, 1 Şubat tarihine kadar İstanbul sinema müzesinde hayranlarıyla buluşturuyor.

11 Ocak 2024 Saat: 10:21
Star Wars koleksiyonu, İstanbul sinema müzesinde
Star Wars koleksiyonu, İstanbul sinema müzesinde

Star Wars koleksiyonu, İstanbul sinema müzesinde

Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi, 2024 yılının ilk ayında da İstanbul Sinema Müzesi’nde gösterilmeye devam ediyor. Star Wars dünyasının olağanüstü karakter ve hikayelerine hayat veren 600’den fazla parçadan oluşan koleksiyon, 1 Şubat tarihine kadar hayranlarıyla buluşturuyor.

 George Lucas tarafından yaratılan ve yıllar içerisinde bir kültür fenomenine dönüşen Star Wars hayranları tarafından 40 yıl boyunca tasarlanan konstrüksiyonlar ve eşsiz objeleri içeren sergi, 1 Şubat 2024 tarihine kadar İstanbul Sinema Müzesi’nde sergileniyor. Galaksinin Fanları Sergisi, 600’den fazla parçayı Star Wars evreninin içine çeken çok yönlü anlatımı ile ortaya koyuyor. 

    

 Yüzlerce benzersiz koleksiyon parçasının yanı sıra, gerçek boyutlu figür, kask, ışın kılıcı, imzalı maske, sanal gerçeklik deneyimi sunan alanlar, set dekorlarıyla hazırlanan mekanlar ve çok daha fazlası sıra dışı bir kürasyon yorumuyla misafirlerini karşılıyor. İstanbul Sinema Müzesi’nin, geçici sergi salonunda konumlanan sergide; 50’den fazla heykel, 120 figür, 30 gerçek ölçekli zırh ve giysi, filmde bulunan uzay gemisi savaşı, 25 adet modellenmiş ve elle boyanmış gerçek boyutta büst ve devasa yaratık figürleri ile benzersiz dioramalar, miğferler, oyuncular tarafından imzalı film maskeleri, posterler ve her biri bir sanat eseri olan birçok parça sunuluyor.

    

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız