Kıbrıs

Kültür Sanat

Tarihi Tavşancıl Evlerine Bakan desteği

Bakan Ersoy ise Tarihi Tavşancıl Evleri’nin hayata kazandırılması ve sokak güzelleştirilmelerinin yapılması için 45 milyon hibe desteği sözü verdi.

14 Eylül 2023 Saat: 12:20
Tarihi Tavşancıl Evlerine Bakan desteği
Tarihi Tavşancıl Evlerine Bakan desteği

Tarihi Tavşancıl Evlerine Bakan desteği

Restorasyonu süren Tavşancıl tarihi evlerinin uygulama projelerine Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan destek geldi.

 Bakan Ersoy ise projeyi inceleyerek Tarihi Tavşancıl Evleri’nin hayata kazandırılması ve sokak güzelleştirilmelerinin yapılması için 45 milyon hibe desteği sözü verdi.

 Göreve geldiği günden bu yana  Dilovası’nın sanayisi yanında yüzünü turizme dönmesi için üstün gayret gösteren  Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, son ziyaretinden de eli dolu döndü.

Bakan Ersoy’dan  45 milyon hibe sözü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u da makamında ziyaret eden Başkan Şayir ve yanındaki heyet; ilçede devam eden ve yeni kazandırılacak projeleri görüştüler.

Görüşmede Başkan Hamza Şayir, Tavşancıl’da devam eden tarihi evlerin yeniden hayata kazandırılması ile ilgili Bakan Ersoy’a bilgi brifing verirken, projesi hazır olan sokak güzelleştirme projesine destek de istedi.

Bakan Ersoy projeyi inceleyerek Tarihi Tavşancıl Evleri’nin hayata kazandırılması ve sokak güzelleştirilmelerinin yapılması için 45 milyon hibe desteği sözü verdi.

Bakan Ersoy’a kilim hediye etti

Oldukça verimli geçen görüşmenin sonunda ise Başkan Şayir, misafirperverliği ve desteğinden dolayı Dilovalı annelerin el emeği göz nuru ile ürettikleri kilimi Bakan Ersoy’a hediye etti.

    

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız