Kıbrıs

Gezi

Tatilcilerin tercihi Mersin ve Muğla oldu!

Bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı.

3 Ağustos 2023 Saat: 18:26
Tatilcilerin tercihi Mersin ve Muğla oldu!
Tatilcilerin tercihi Mersin ve Muğla oldu!

Tatilcilerin tercihi Mersin ve Muğla oldu!

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com, Temmuz ayında tatil için yapılan aramaların detaylarını paylaştı.  Bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı.

 Geçen seneye oranla bu yıl Temmuz ayında oda fiyatlarında en çok artış görülen iller Ankara %152, Bursa %110, Antalya %108, Balıkesir %101, Çanakkale %94, İstanbul %93 ve Muğla %93 oldu.

 Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından olan Muğla, tatilseverlerin en çok aradığı yer oldu. Yüksek fiyatların etkisiyle tatilcilerin daha uygun bütçeli yerlere yönelmesinin de etkisiyle sürpriz şekilde Muğla ile birlikte Temmuz ayında Mersin’de en çok tatil araması yapılan illerden biri olarak sıralamada yerini aldı. Mersin’in denizi ve doğal güzellikleri de fiyat performansının yanında tatilcilerin ilgisini bu lokasyona yönlendirmesinde etken oldu.

 En çok tatil yönlendirmesi yapılan bölgeler ise: Mersin-Erdemli, Muğla-Fethiye, Muğla- Bodrum, İzmir-Seferihisar, Muğla-Datça, Balıkesir-Ayvalık, Antalya-Kemer, İzmir-Çeşme oldu. öne çıkarmıştır” dedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız