Kıbrıs

Dünya

The Peninsula Istanbul açılıyor

The Peninsula Hotels'in dünya çapındaki zarif ve lüks otel portföyünün en yeni üyesi ve Türkiye’deki ilk oteli olan The Peninsula Istanbul, markanın tüm dünyada önem verdiği titiz çalışmaların sonucunda 14 Şubat 2023’te açılıyor.

7 Kasım 2022 Saat: 11:25
The Peninsula Istanbul açılıyor
The Peninsula Istanbul açılıyor

The Peninsula Istanbul açılıyor

İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Tarihi Yarımada manzarası ile The Peninsula Istanbul, üçü yapımı 1900’lü yılların başlarına uzanan koruma altındaki tarihi binalar olmak üzere, Doğu ve Batı'nın birleşme noktası Boğaz hattı boyunca 250 m boyunca uzanan çiçek bahçelerinin ortasında yer alan, renovasyon çalışmaları titizlikle tamamlanan dört binadan oluşuyor.

 

The Peninsula Hotels sahibi ve işletmecisi olan The Hongkong ve Shanghai Hotels, Limited’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Clement Kwok, The Peninsula Istanbul projesini “Uzun yıllardır bu işi yapan bir yatırımcı olarak, bir Peninsula oteli açarken en iyi lokasyonu seçmek için seneler harcıyoruz. Saygıdeğer ortaklarımız Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ile birlikte, The Peninsula Istanbul’un açılışıyla küresel varlığımızı genişletmek için heyecanlıyız. İstanbul, genç ve etkileyici enerjisiyle binlerce yıllık tarih ve kültüre sahip dinamik ve multikültürel bir şehir.” sözleri ile anlatıyor. “Boğaz'daki bu güzel mülkü restore etmek için titizlikle çok zaman ve çaba harcadık. Dünyaca ünlü The Peninsula misafirperverliğini deneyimlemek için konuklarımızı ağırlamayı heyecanla bekliyoruz."

 

The Hongkong ve Shanghai Hotels, Ltd. Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Peter Borer ise, The Peninsula Istanbul'un açılışı, markamız ve lüksseyahat tutkunları için muhteşem bir yeni dönemi temsil ediyor. Yeni projemiz ile en seçici seyahat hayallerini gerçekleştiren muhteşem bir lokasyon sunmaktan mutluluk duyarız.” diyerek The Peninsula İstanbul açılışıyla ilgili heyecanını dile getiriyor.

 

Seçkin Konaklama ve Davet Alanları

 

The Peninsula Istanbul’da konaklama veya etkinlik planlamak isteyen misafirler, rezervasyonlarını şimdiden The Peninsula Istanbul'un web sitesi veya tercih ettikleri seyahat danışmanları aracılığıylaaçılışa özel tekliflerle gerçekleştirebilecek. The Peninsula Istanbul web sitesi, projenin özel olarak dizayn edilen farklı kategorilerdeki oda ve süitlerine, davet alanlarına, şık binalarına ve dış mekanlarına yer veriyor. Karaköy’de müze, restoran ve butiklerin yer aldığı yeni bir deniz kıyısı yaşam projesi olan Galataport’taki konumu ile The Peninsula Istanbul; Galata Kulesi, Galata Köprüsü, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii ve Topkapı Sarayı’na yürüme mesafesinde bir konaklama deneyimi sunuyor.

The Peninsula Istanbul açılışa özel olarak, kahvaltı dahil 1.050 €'luk özel bir açılış teklifi sunarken, konuklar aynı zamanda yemek, SPA ve wellness deneyimi için 100 € değerinde hediye çeki ve tüm süit rezervasyonları için ücretsiz havaalanı karşılama olanaklarından da faydalanabilecekler.

The Peninsula Istanbul denize sıfır konumlanan dört binasında, 40 - 49 m2 aralığında başlayan odalardan geniş süitlere toplam 177 odasıyla misafirlerine farklı konaklama alternatifleri sunuyor.

Oteldeki oda ve süitlerin çoğunda büyük pencereler, balkonlar ve özel teraslardan Boğaz manzarası izlenebilirken diğer odalar muhteşem bahçelere, açık yüzme havuzuna, otelin özel iskelesine, lüks butiklere, şehrin hareketli yaşamına, şık restoran ve barlara doğrudan ulaşım imkanına sahip. Bütün odalar özel dizayn mobilyalar, orjinal sanat eserleri, ahşap ve sedef oyma detayları, kilim deseninden esinlenilmiş halılar ve Marmara mermerleriyle kaplı görkemli banyolar gibi modern Türk tasarım unsurları ile göz kamaştırıyor. 510 m2 büyüklüğünde olan Peninsula Suite, suitin içindeözel hamamı, spor salonu ve suitin kendisine ait terasında bulunan yüzme havuzu ile şehirde benzersiz bir deneyim sunuyor.

 

Otelin özel etkinlikler için kullanılabilecek alanları da yine eşsiz. The Peninsula Istanbul, özel etkinlik mekanları birçok farklı seçeneğe sahip olmakla birlikte, teras ile birleştirildiğinde yemekli bir davet için 820, kokteyl davetleri içinse 1.300 misafir ağırlayabilen büyük bir balo salonuna sahip. Buna ek olarak, otelde iki özel konferans salonu, özel yemek ve şarap tadım alanları ve Boğaz manzaralı çiçekli bahçeler arasında çok sayıda açık hava alternatifi de yer alıyor. Bütün alanlar; hem kutlama hem de iş davetleri için son teknoloji ve sanatsal dokunuşlarla detaylandırılıyor. Tüm davetlerde, kusursuz özen ve servisiyle dikkat çeken The Peninsula Istanbul’un uzman ekibi hizmet veriyor.

 

 

 

Mükemmel Mutfak ve Wellness Olanakları

 

The Peninsula Istanbul, restoran misafirlerine muhteşem bir gastronomik deneyimin keyfini çıkarmaları için sayısız fırsat sunuyor. Otelin 350 misafir kapasitesine sahip seçkin rooftop restoran ve barı, sofistike bir Türk - Asya mutfağı ve içki menüsüne sahip. Restoranda, İstanbul Boğazı ve otelin bahçelerinin eşsiz manzarasını gören geniş bir çatı katı terasının yanı sıra, Asya ve Türk kültürlerinin ortak noktalarını barındıran dekoru ile dikkat çeken bir ana yemek odası yer alıyor. The Lobby restoranda ise konuklara geleneksel Peninsula Çay Saati ve dünya mutfağından esintiler taşıyan bir yemek menüsü sunuluyor. 20. yüzyılın başlarından kalma tarihi yolcu terminalinin izlerini yansıtan The Lobby restoran, 8,4m yükseklikte tavanları, görkemli pencereli, ana ve asma katlardan görülebilen eşsiz Boğaz manzarasıyla, 260 misafir ağırlayabiliyor.

 

Otelde, SPA ve wellness deneyimi için geniş bir seçenek yelpazesi misafirleri bekliyor. 1.675 m² bir alana sahip Peninsula Spa ve Wellness Merkezi'nde, gösterişli geleneksel Türk hamamları, çarpıcı bir şekilde aydınlatılmış 25m kapalı yüzme havuzu ve sekiz adet özel bakım odası ile wellness, güzellik ve rahatlama sunan kapsamlı bir bakım menüsü yer alıyor. Tesisin son teknoloji ürünü Fitness Merkezi’ndeki fitness ve mindfulness dersleri ve grup çalışmaları bulunuyor. The Peninsula Istanbul ayrıca konuklarına özel Wellness Portalı’nda, misafirlerine eğitmen eşliğinde egzersiz rutinleri, aromaterapi, kişisel bakım ritüelleri ve sesli meditasyonlar gibi sağlıklı yaşam programlarına konaklama odasında 24 saat erişim imkanı sunuyor. Otelde Boğaz boyunca uzanan yemyeşil bahçeler arasında yer alan, konuklarına açık havada yemek deneyimi ve özel kabanalarda vakit geçirme imkanı sunan, 25 m uzunluğunda bir açık yüzme havuzu da yer alıyor.

 

 

Eşsiz Misafir Olanakları ve Hizmetleri

 

Tüm The Peninsula projelerinde olduğu gibi, The Peninsula Istanbul da misafirlerine mükemmel konfor ve kusursuz hizmet anlayışı ile markanın detaylara olan özenini yansıtacak. Sürdürülebilir, özel yapım banyo ürünleri, birçok dilde hizmet veren dokunmatik kontrol panelleri gibi oda içi olanaklarından; ilham verici, bulunduğu konuma özgü sanat programları ve kültürel deneyimleri veya tüm otellerinde esnek giriş ve çıkış saati ayrıcalığı (06:00 itibari ile  erken giris ve  akşam saat 22:00’a kadar çıkış imkanı) ve PenChat uygulamasına (7/24 hizmet veren dijital concierge servisi) kadar, The Peninsula Istanbul, The Peninsula Hotels’in, misafirlerine olan bağlılığını yansıtıyor.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız