Kıbrıs

Dünya

TÜLOV’dan “Tarım Kampı” için teşekkür

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Yönetim Kurulu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret ederek Tarım Kampı ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı.

14 Eylül 2022 Saat: 17:42
TÜLOV’dan “Tarım Kampı” için teşekkür
TÜLOV’dan “Tarım Kampı” için teşekkür

TÜLOV’dan “Tarım Kampı” için teşekkür

Ziyarete (TÜLOV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir ve Bodrum Şube Temsilcisi Remzi Kazmaz ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras ile buluşmadan önce Bodrum Belediyesi Garaova Tarım Kampı ve İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi’ni gezen heyet, belediyenin bu projesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda, TÜLOVBodrum Şube Temsilcisi Remzi Kazmaz, kısa süre önce kurulan Bodrum TÜLOV Temsilciliğinin, Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle büyümeye devam ettiğini belirtti. Tarım Kampı hakkında görüşlerini de belirten Kazmaz, şunları söyledi:

Bodrum Belediyesi olarak Etrim’de açmış olduğunuz Tarım Gençlik Kampı’nı ziyaret ettik ve yapılan işe hayran kaldık. Bugün hem desteklerinizden dolayı teşekkür etmek hem de TÜLOV’un yeni yöneticileriyle birlikte bir tanışma gerçekleştirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz.”

Garaova Tarım Kampı ve İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi’nin hem Türk tarımı hem de Muğla ve Bodrum adına çok güzel bir proje olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nurettin Demir, çok güzel bir işe imza atıldığını söyleyerek, “Oradaki lavanta esintisinden çok etkilendik. Köy Enstitülerinin tarım ruhunu orada yaşatıyorsunuz. Bunu gençlerimize aktarmak için elimizden geleni yapmamız ve böyle yerlerin sayısını artırmamız lazım. Bizim de vakıf olarak orada yapabileceğimiz bir şey olursa daima yardıma hazırız.” diye konuştu.

Tarım kampının kendileri için çok önemli bir hayal olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Aras, “Karaova’nın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Biz, burada Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurarak başladık çalışmalara. Çalıştay düzenledik ve bir manifesto oluşturduk. Onun gerekleri doğrultusunda bu günlere kadar geldik. Orada yaptığımız çalışmalarla köylümüze topraklarının ne kadar değerli olduğunu tekrar hatırlatmak da istedik. Şimdiye kadar Tarım Kampımızda Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından yüzlerce genç ağırladık. Üniversiteler ile ortaklıklar kurarak orada yaz okulları düzenliyoruz. Üniversitelileri, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini getiriyoruz buraya. O bölgeyi bir bütün halinde görüyoruz. Bölgede bulunan birbirinden değerli yerel üreticilerimiz var. Bu bölgenin güzelliklerini dünyanın her yerinden gelen misafirlerimizin görmesini istiyoruz” dedi.

Garaova Tarım Kampı ve İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi’nin öneminin vurgulandığı toplantıda, TÜLOV ve Bodrum Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilebilecek projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız