Kıbrıs

Dünya

Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Bu yıl on ikincisi düzenlenen ve Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda ödül almaya hak kazanan karikatürler belli oldu.

29 Ağustos 2022 Saat: 17:18
Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Sonuçlandı
Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Muğl/Milas NHA Milas Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasının sonuçları belli oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in jüri başkanlığını yaptığı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ruhan Selçuk, Kamil Masaracı, İzel Rozental, Zeynep Gargi, Zehra Ömeroğlu, Sevda Deniz Anıl, Yoshiaki Yokota, Hayati Boyacıoğlu ve Mehmet Nergiz’den oluşan seçici kurul, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Zoom platformu üzerinden çevrimiçi değerlendirmede bulundu.

“59 Farklı Ülkeden Katılım Gerçekleşti”

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na bu yıl 59 farklı ülkeden 504 karikatürist, 2159 karikatür ile katıldı. Seçici kurulun 2159 karikatür arasında yaptığı değerlendirme neticesinde birincilik ödülünü İran’dan Esmaeil Babaei, ikincilik ödülünü Hırvatistan’dan Dragutin Kovacevic ve üçüncülük ödülünü de İran’dan Ali Ghanaat kazandı.

“9 Ödül Dağıtıldı”

İlk üç ödüllerinin dışında Jüri Özel Ödülü’nü Belçika’dan Stefaan Provijn, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü’nü İran’dan Mohamad Ali Khoshkam, TEMA Vakfı Özel Ödülü’nü Türkiye’den Murat Şeker, Schneidertempel Sanat Merkezi Özel Ödülü’nü İran’dan Firoozeh Mozaffari, Labranda Su Özel Ödülü’nü Belçika’dan Norbert Van Yperzeele ve Eskişehir Özel Ödülü’nü Türkiye’den Eda Uzunoğlu kazandı.

“Çizgileriyle Yüreğimize Destan Olan Turhan Selçuk’a Saygılarla”

Yarışmanın onur konuğu ve jüri üyesi Ruhan Selçuk, Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın öneminden bahsederek, “Güzel Milas’ımızda 2011 yılında başlayan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nı bu yılda gerçekleştirmenin kıvancı içerisindeyiz. Yarışmaya katılan tüm çizerlere, jüri başkanlığı teklifimizi kabul eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e, hiçbir emeğini esirgemeyen değerli Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a ve tüm jüri üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” diye konuştu.

 

“Başkan Tokat: Yarışmamız Marka Oldu”

“Yılmaz Büyükerşen: Turhan Selçuk İle Olan Dostluğumuzdan Onur Duyuyorum”

Etiketler: Turhan Selçuk,

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız