Kıbrıs

Dünya

TÜRSAB deprem bölgesindeki seyahat acentaları ile buluştu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), deprem bölgesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

5 Eylül 2023 Saat: 17:18
TÜRSAB deprem bölgesindeki seyahat acentaları ile buluştu
TÜRSAB deprem bölgesindeki seyahat acentaları ile buluştu

TÜRSAB deprem bölgesindeki seyahat acentaları ile buluştu

Şanlıurfa'da düzenlenen "1. Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları"na katılan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve beraberindeki TÜRSAB Heyeti, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen şehirleri ziyaret ederek, bölgede faaliyet gösteren seyahat acentalarının sorunlarını dinledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Başkan Yardımcıları, TÜRSABYönetim Kurulu Üyeleri, TÜRSAB Denetim Kurulu Başkanı, Başkan Başdanışmanları ve Bölge Temsil Kurulu Başkanları oluşan TÜRSAB Heyeti, bu yıl ilki gerçekleştirilen Şanlıurfa Uluslararası Kültür ve Turizm Buluşmaları'na katılım gösterdi. Fuarın yanı sıra söyleşiler ile bölge gezilerini içeren organizasyon kapsamında, Şanlıurfa'nın zengin kültürel mirası ve turistik değerleri tanıtıldı. İki gün süren ve turizm alanında iş birliği olanaklarının da sağlandığı organizasyona gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti.

Fuarın açılış töreninde konuşma yapan Firuz Bağlıkaya, "Pandeminin ardından kısmen toparlanma yaşayan turizm sektörü, bu kez de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi ile büyük bir yara aldı. El birliği ile depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Şanlıurfa ve Mezopotamya turizmini birlikte daha parlak günlere taşımak için var gücümüzle çalışacağız." ifadelerini kullandı.

 

TÜRSAB Heyeti, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş Ve Hatay'daydı

TÜRSAB Heyeti, etkinliğin ardından deprem bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acentalarını ziyaret etti. İlk olarak Adıyaman'a giden heyet, şehirde faaliyet gösteren seyahat acentalarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. TÜRSAB Heyeti, bir sonraki gün Gaziantep'teki üyelerle buluşarak sorunlarını dinledi ve seyahat acentalarının çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu. Daha sonra Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen ve konteynerlerde faaliyet gösteren seyahat acentalarını ziyaret eden heyet, burada gerçekleştirilen ziyaretler sırasında acenta temsilcilerinden depremin yol açtığı zorluklar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerin ardından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu'nun da katılımı ile gerçekleşen bir yemek organizasyonunda bölge turizmi için yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Heyetin deprem bölgesi için düzenlediği destek ve dayanışma ziyaretleri kapsamındaki son durağı ise Hatay oldu. Hatay'da faaliyet gösteren seyahat acentalarını ziyaret eden heyet, daha sonra Hatay'da depremin izlerini taşıyan sokakları gezerek bölgenin son durumu hakkında bilgi edindi.

 

Bağlıkaya: "bölgeyle dayanışmanın devam etmesi son derece önemli"

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, depremden büyük zarar gören şehirlerin toparlanmaya başlamasının sevindirici olduğunu belirterek, TÜRSAB'ın depremden sonra bölgedeki seyahat acentalarını hiç yalnız bırakmadığına işaret etti. Seyahat acentalarının yaşadıkları sıkıntılara vakıf olduklarını ifade eden Bağlıkaya, sözlerine şöyle devam etti: "Depremden etkilenen şehirlerin yavaş da olsa toparlandığını görmek çok güzel ancak bu şehirlerin eski haline gelebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyaç var. Bu sürede bölgeyle dayanışmanın devam etmesi son derece önemli. TÜRSAB olarak depremlerden ciddi olarak etkilenen bu şehirlerimizle dayanışmaya, seyahat acentalarımızın ayağa kalkması için çalışmaya ve turizmin eski günlerine dönmesi için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz."

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acentalarından 2023 yılında aidat alınmaması için hem Cumhurbaşkanlığı'na hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru yapıldığını hatırlatan Bağlıkaya, "TURSAV olarak da ''Afetzede Üyelerimize Destek Kampanyası" kapsamında üyelerimizin çocuklarının eğitimlerine katkıda bulunmak için destek bursu sağlıyoruz. Bölgede yaşamın yeniden tesis edilebilmesi için dayanışmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız