Kıbrıs

Dünya

TÜRSAB ve Edirne Belediyesi turizmi iş birliği protokolü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin Edirne İrtibat ve Denetim Merkezi hizmete açıldı. Edirne Belediyesi'nin desteğiyle açılan irtibat ve denetim merkezinin açılış töreninde Edirne Belediyesi ve TÜRSAB arasında iş birliği protokolü de imzalandı.

11 Temmuz 2023 Saat: 11:37
TÜRSAB ve Edirne Belediyesi turizmi iş birliği protokolü
TÜRSAB ve Edirne Belediyesi turizmi iş birliği protokolü

TÜRSAB ve Edirne Belediyesi turizmi iş birliği protokolü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yerel yönetimlerle iş birliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve beraberindeki heyet, 8-9 Temmuz 2023 tarihlerinde Edirne'yi ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde TÜRSAB Edirne İrtibat ve Denetim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirilirken TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin tanıtımına katkı sağlamak ve ortaklaşa çalışmalar yürütmek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Bu yıl 662. kez düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Festivali'ne katılan TÜRSAB Heyeti, Edirne'de çeşitli temaslarda da bulundu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk'ün yer aldığı TÜRSAB Edirne İrtibat ve Denetim Merkezi'nin açılış törenine, TÜRSAB adına Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TÜRSAB Heyeti ile seyahat acentası temsilcileri katılım gösterdi. 

Recep Gürkan: "Edirne'ye Gelen Turist Sayısını 10 Milyon Yapacağız"

TÜRSAB Trakya Bölge Temsil Kurulu'na bağlı olarak faaliyet gösterecek Edirne İrtibat ve Denetim Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'yi tarih, kültür, doğa, gastronomi gibi bileşenleriyle bir turizm şehri yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bu zorlu yolculuk için 2014 yılında beri hedef koyduklarını ifade eden Gürkan, şöyle devam etti: "Seçim beyannamesinde dedim ki 'Edirne'ye gelen turist sayısını orta vadede 5 milyon, uzun vadede 10 milyon yapacağız' hedefi koyarsanız ve bu hedef için doğru atımlarla, doğru projelerle ve TÜRSAB gibi doğru kurumlarla yol alırsanız bunu başarabiliyorsunuz. Ben bu anlamda TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB'ın tüm acentelerine şükranlarımı sunuyorum. Ben sarraf değilim ama TÜRSAB'ın altın olduğunu biliyorum. TÜRSAB'ın Edirne'de olmasının ne kadar değerli ve ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum."

Firuz Bağlıkaya: "Edirne'nin Başarı Dolu Yolculuğunda Yanlarında Olmaya Devam Edeceğiz"

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise konuşmasında Edirne'nin köklü tarihine ve doğal güzelliklerine dikkat çekerek "Edirne yöneticileri, turizmcileri ve halkı ile turizmin önemini ve değerini özümsemiş ve son yıllarda bu konuda önemli adımlar atmış bir ilimiz. TÜRSAB olarak, biz Edirne'nin bu başarı dolu yolculuğunda her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Tarihimizde payitaht olma gururunu yaşamış ender kentlerimden biri olan Edirne, başta Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii olmak üzere pek çok önemli, kültürel mirasın yanı sıra doğal güzellikleri, ören yerleri ve gastronomisi ile geniş bir ürün yelpazesine sahip" şeklinde konuştu.

"TÜRSAB Edirne'ye çok yakıştı"

Konuşmasına, "Turizmin içinde var olduğum, sesimin çıktığı her platformda çok sevdiğim şehri tanıtmak için çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum" diyerek başlayan TÜRSAB Trakya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Egemen Aydın, "TÜRSAB, Edirne'ye çok yakıştı. Umarım uzun yıllar Edirne'ye çok güzel hizmetlerde bulunuruz" ifadelerini kullandı. Aydın, TÜRSAB heyeti başta olmak üzere açılış için gelenlere yeni hizmete giren irtibat bürosu hakkında da bilgi verdi.

TÜRSAB İrtibat Ve Denetim Merkezi'nin Edirne Turizminin Kalbi Olan Noktada Yer Alıyor

TÜRSAB İrtibat ve Denetim Merkezi'nin Edirne turizminin kalbi olan bölgede yer aldığına işaret eden Bağlıkaya, sözlerine şöyle devam etti: "Bize bu irtibat ve denetim merkezi ofisini tahsis eden ve bölge turizminin gelişimi için her zaman iş birliği ve uyum içinde çalıştığımız Edirne Belediyesine ve Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan'a huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, başta TÜRSAB Trakya Bölge Temsil Kurulu Başkanımız Sayın Egemen Aydın olmak üzere bu iş birliğinin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri kutluyor, teşekkür ediyorum.

İrtibat ve Denetim Merkezimizin, Edirne'de verilen turizm hizmetlerinin daha nitelikli ve denetimli sunulması noktasında önemli bir işleve sahip olacağına yürekten inanıyorum. Böylelikle hem bölgedeki seyahat acentaları daha iyi ve daha yakından hizmet alabilecek hem de belgesiz kaçak turların önlenmesi noktasında denetim mekanizmamız güçlenmiş olacak."

Konuşmaların ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkanve TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya Edirne'nin tanıtımına katkı sağlamak ve ortaklaşa çalışmalar yürütmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Daha sonra TÜRSAB Edirne İrtibat ve Denetim Merkezinin açılışını yapan heyet, iki gün süren 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Festivali'ne katıldı. Yurt içinden ve yurt dışından katılımın yoğun olduğu tarihi güreşlerde, pehlivanlar zorlu bir mücadele verirken katılımcılar hem güreşleri izlediler hem de festivalde Edirne'nin kültürel çeşitliliğini görme ve gastronomi lezzetlerini tatma şansı yakaladılar.

3 günlük müsabakaların sonunda rakibi İsmail Balaban'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek, başpehlivan unvanını alarak Altın Kemer'in sahibi oldu.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız