Kıbrıs

Dünya

UCI Nırvana Gran Fondo World Serıes Antalya Sona erdi

World Series Antalya Uluslararası Bisiklet Yarışı 35 farklı ülkeden bin 65 bisiklet sporcusu ile büyük bir heyecana sahne oldu.

21 Kasım 2022 Saat: 00:55
UCI Nırvana Gran Fondo World Serıes Antalya Sona erdi
UCI Nırvana Gran Fondo World Serıes Antalya Sona erdi

UCI Nırvana Gran Fondo World Serıes Antalya Sona erdi

Uluslararası Bisiklet Birliği – UCI - International Cycling Union’nun organize ettiği ve destinasyon partneri Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından, Nirvana Hotels ana sponsorluğunda 17-20 Kasım tarihlerinde düzenlenen,UCI Nirvana Gran Fondo World Series Antalya Uluslararası Bisiklet Yarışı 35 farklı ülkeden bin 65 bisiklet sporcusu ile büyük bir heyecana sahne oldu.UCI Nirvana Gran Fondo Antalya için kurulan fuar ve etkinlik alanı yoğun ilgi görürken, gün boyu devam eden etkinliklerde katılımcılar keyif dolu bir pazar günü yaşadı. Zamana karşı etabı 18 Kasım’da gerçekleşen yarış, 20 Kasım Pazar günü Uzun Parkur (98 km.), Kısa Parkur (66 km.) etaplarının yanı sıra Paracycling (66 km.) engelli sporcular yarışının ardından sona erdi. Uzun parkur yarışını yüzde 20’lik dilimde bitiren sporcular, İskoçya Glasgow’da düzenlenecek UCI Gran Fondo World Series 2023 Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.

 Kısa Parkura Türk Sporcular Damga Vurdu

“Hayatımda 1,5 metre payın olsun” sloganı ile gerçekleştirilen UCI Nirvana Gran Fondo World Series Antalya’da 20 Kasım Pazar günü, 68 kilometrelik kısa parkur yarışındaki mücadele nefes kesti. Toplamda 423 sporcunun yarıştığı kısa parkurda kadınlarda dokuz, erkeklerde on farklı yaş kategorilerinde 23 kadın, 30 erkek sporcu madalya kazandı.

 Uzun Parkur Genel Klasmanda Kadınlar Birincisi Byrne, Erkekler Birincisi Gökhan Uzuntaş Oldu

Nirvana Cosmopolitan’dan start alan 98 kilometrelik uzun parkur yarışında toplam 413 sporcu mücadele etti. Uzun parkur kadınlar genel klasmanda Byrne birinci, Yulia Polevaya ikinci, Victoria Collins ise üçüncü oldu. Erkekler genel klasmanda Gökhan Uzuntaş birinciliğe ulaşırken, Kirill Krasavin ikinci, Eyüp Karagöbek ise yarışı üçüncü sırada tamamladı.

 Paracycling Etabı Sınırları Ortadan Kaldırdı

Sınırları ortadan kaldıran paracycling etabında ise beş kategoride sekiz sporcu madalya kazandı.

 Antalya’nın Geleceğine Sportif Faaliyetlerin Geliştirilmesine Yatırım Yapıyoruz

UCI Nirvana Gran Fondo World Series Antalya ödül töreninde sözlerine Nirvana Cosmopolitan ailesi olarak bu denli önemli bir uluslararası yarışmaya ikinci kez ev sahipliği yapmış olmanın mutluluğunu dile getirerek başlayanNirvana Hotels CEO’su Korhan Alşan konuşmasında; “Kilit Grup ve Nirvana Hotels olarak ülkemizin geleceği açısından sportif faaliyetlerin geliştirilmesini ve buna dair yapılacak yatırımların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Antalya coğrafi ve doğal güzellikleri ile zaten bir çekim merkeziyken şimdi alternatif turizm hareketleriyle de daha cazip hale gelmesini istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Ülkemiz bisiklet sevdalıları için uluslararası oluşu ile önem arz eden ve yabancı katılımcıların olmasıyla da değerli UCI Nirvana Gran Fondo World Series Antalya, ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Tam da bu sebeple sporun her dalına yatırım yapıyor, Cosmo Bike markamız ile de bisiklete verdiğimiz önemi taçlandırıyoruz. Bu bakış açısı ile Nirvana Hotels olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde verilen ve Türkiye’de çok az otelin sahip olduğu “Bisiklet Dostu Tesis Sertifikası” belgesini aldığımız için gururluyuz. Uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde bisiklet sporunda biz de varız demek istiyoruz. Bunun için umuyoruz ki bir gün UCI Dünya Şampiyonası’nı Antalya’da yaparız. Hedeflerimiz arasında bu da yer alıyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da spora ve sporcuya yatırım yapmaya devam edeceğiz“ dedi.

 Antalya Bisiklet Turizminde Daha Çok Söz Sahibi Olacak

Antalya’nın bir kez daha harika geçen bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten UCI Nirvana Gran Fondo World Series Antalya Organizasyon Başkanı Necdet Alkandemiraçıklamasında “Bu sene ikincisini düzenlendiğimiz UCI Nirvana Gran Fondo World Series Antalya’ya geçen yıl 561 sporcu katılırken bu sene katılan sporcu sayısı bin 65 oldu. Sayımız neredeyse iki katına çıktı. Bundan çok mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda katılımın daha da çoğalacağını ve daha iyi şekilde ilerleyeceğimizi düşünüyoruz. Bu sene 68 kilometre kısa parkur ve 98 kilometre uzun parkurumuzun yanı sıra yine paracycling etabımız ile engelleri aşan bir organizasyona imza attık. Cuma günü gerçekleştirdiğimiz 20 kilometrelik zamana karşı yarışımız da çok başarılı geçti. Bu yıl 36 ülkeden 225 yabancı katılımcımız vardı. Bir organizasyonun ilk iki yılı her zaman zorlu geçebiliyor. 1’incisi çok zordu ancak başardık. 3’üncüsünü yaptıktan sonra da Dünya Şampiyonası’nı buraya getirmek istiyoruz. Bu yarışımızın ardından da ona çalışacağız” dedi.

 Tüm Kategorilerde madalya almaya hak kazananlar listesine buradan ulaşabilirsiniz.

UCI Nirvana Gran Fondo World Series Antalya hakkında daha fazla bilgi için www.ucigranfondoantalya.com’u ve @ucinirvanagranfondoantalya instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız