Kıbrıs

Dünya

‘Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi’ Van’da başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ile Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi’ Van’da başladı

27 Mayıs 2022 Saat: 13:36
‘Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi’ Van’da başladı
‘Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi’ Van’da başladı

‘Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi’ Van’da başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ile Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi’ Van’da başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ile Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi’  Van’da başladı. İki gün sürecek kongrede, akademisyenler 60 sözlü ve 16 poster bildiri sunacak.
Kongrenin açılışına Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ile akademisyenler, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldı.

Bakan Kirişçi,Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla 100 tür için bakanlığın 'Koruma Eylem Planı' hazırlandığını da belirten Bakan Kirişci, "Bu sayede türlerin durumu titizlikle izlenmekte ve türlerin doğal ortamlarında korunması için gerekli tüm tedbirler hızlıca devreye alınmaktadır. Bu hafta başında kamuoyuyla bir müjdeyi paylaşmıştık. 2000'li yılların başından itibaren, bakanlık olarak Anadolu Leoparı türünün araştırılması amacıyla başlatılan çalışma neticesinde, ülkemizin muhtelif bölgelerinde Anadolu leoparının bulunması için sistematik fotokapan kurma çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Yoğun çalışmalar sonucunda, ülkemizde en son 1974 yılında görülen Anadolu leoparı tekrar görülmeye başlanmıştır. Hepimizi çok mutlu eden bu gelişme çalışma şevkimizi daha da arttırmıştır" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız