Kıbrıs

Dünya

Yalova Gastronomi Günün'de, çevre gezisiyle taçlandırıldı

Yalova Gastronomi etkinliklerinde çerçevesinde, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, il protokolünü, turizm ve gazetecileri Hersek Lagünü’nde ağırladı.

8 Kasım 2023 Saat: 12:21
Yalova Gastronomi Gününde, çevre gezisiyle taçlandırıldı
Yalova Gastronomi Günün'de, çevre gezisiyle taçlandırıldı

Yalova Gastronomi Günün, çevre gezisiyle taçlandırıldı

Coffe Chef'te yöresel ürünlerle hazırlanmış kahvaltı ikramı ile başlayan gezi daha sonrasında 2500'den fazla kuşun yaşadığı Yalova Hersek Lagünü Kuş Gözlem noktası ve binlerce tohumun yetiştirildiği Tıbbi Aromatik bitkiler bahçesini geziyle devam etti. Gezide bize eşlik eden  Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Belediye Başkanı  Metin Oral, GTD üyeleri, Turizm sektör temsilcileri ve Basın mensupları ile ürünler hakkında bilgilendirme yapılarak gezinin  ilk turunu tamlandı.

 Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Yalova'nın kendine has coğrafi işaretli ürünlerinin olduğunu ve bu ürünlerin Türkiye pazarında hak ettiği yere gelmesi için hep beraber el birliği ile çalışmamız gerektiğini ifade etti. 

Geziesnasında bilgilendirme yapan,  Altınova Belediye başkanı Metin Oralise, Birçok noktada çeşitli alanlar oluşturulduğunu, Önümüzdeki yıllarda giderek artan talep ile yatırımların hızlanacağını belirtti.

 Geziye, Yürüyen Köşk,Termal kaplıcaları ve Limak Thermal Hotel'de yöresel ürünlerle hazırlanan zengin menülü öğle yemeği ile devam edildi.

Sonrasında Sanayi ve Ticaret Odası ile sektör için geliştirilen proje ve Yalova Gastronomi Günü Sempozyumu gerçekleştirildi. Panelde başta Gürkan Boztepe olmak üzere Turan Eselioğlu, Yalova Uygulama Oteli Şefi Ferit Usta, Hasan Soygüzel, Yılmaz Boz, Hüseyin Kurtoğulları ve Efsun Dindar gibi değerli konuşmacılar soruları yanıtladı.

 GTD Yön. Kur. Başkanı Gürkan BOZTEPE; Bu yıl ilk defa yapılan Sanayi ve Ticaret Odası sempozyumu toplantısı ile Gastronomi  sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

 Yalova Valiliğince gerçekleştirilen bu sempozyumda konuşmacılardan Plantur Başkanı Hüseyin KURTOĞULLARI, Türkiye’nin Gastronomi alanında turizm gelirinin artması için Valiliklerin, Ticaret ve sanayii odalarının yurt içi ve yurt dışı kurumlarla yapılan iş birliklerinin önemine dikkat çekti. ‘’Önümüzdeki yıllarda Gastronomi  turizmi sektörünün dünya ekonomisindeki yerinin çok daha artacağını öngörüyoruz'' dedi. Paydaşlar arasında sinerjinin yakalanması açısından bilgilendirme   toplantılarının çok etkili ve önemli olduğunu düşündüğünü ekledi. 

 Gürkan Boztepe, “Rekabet gücümüz, dünyaya hızla uyum sağlayan bakış açımız ve vizyonumuz sayesinde sınırları aşacağımıza inanıyoruz. Gastronomi Turizm sektörüne iş birliklerinin ve ortaklıkların kurulmasını cesaretlendirirken, yeni destinasyonlar ile kültürel deneyimler hakkında fikir alışverişleri yapacağız” dedi. 

 Boztepe, Türkiye dünyanın birçok noktasından gelen üreticilerin bir araya geldiği toplantıda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederken, Yalova Valisi Hülya Kaya da toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, GTD önderliğindeki toplantının sektöre yeni bir sinerji getirmesini beklediklerini belirtti.

GTD Hakkında:

 Gastronomi Turizmi Derneği; firmaların sadece gastronomi anlamda değil A’dan Z’ye her konuda sektöre kazanımlarını sağlarken onların marka değerini arttırmak, pazar paylarını büyütmek, fuar ve kongre faaliyetlerini organize etmek, uluslar arası alanlarda firmaların danışmanlığını yaparak sektörde büyümelerini sağlamak, festivaller düzenleyerek her alanda onları görünür kılmak ve etkinlik/catering faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulmuştur. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız