Kıbrıs

Gezi

Yarıyıl Tatilinde Ailece Gezilecek 5 Rota

İşte... Obilet’ten Yarıyıl Tatilinde Ailece Keyifle Gezilecek 5 Rota Önerisi

19 Ocak 2024 Saat: 14:25
Yarıyıl Tatilinde Ailece Gezilecek 5 Rota
Yarıyıl Tatilinde Ailece Gezilecek 5 Rota

Yarıyıl Tatilinde Ailece Gezilecek 5 Rota

Heyecanla beklenen yarıyıl tatili sonunda geldi. Eğer henüz tatil planı yapmadıysanız Obilet seyahat editörlerinin sizin için hazırladığı ailece gidilebilecek rota önerilerine mutlaka göz atın…

 

Son ders zilinin çalmasıyla birlikte çocukların ve ailelerin merakla bekledikleri yarıyıl tatili sonunda geldi. 5 Şubat Pazartesi'ye kadar sürecek bu iki haftalık mola için henüz bir planınız yoksa endişelenmeyin, çünkü online seyahat biletleme uygulaması Obilet’in seyahat editörleri, ailece gidilecek 5 keyifli rotayı sizler için derledi. 

Haydi, bu tatili unutulmaz bir maceraya dönüştürün! Günübirlik gezilebilecek yerlerden tutun da araç kiralayarak yakın şehirlere yapılacak keyifli kaçamaklara kadar birçok seçeneği içeren bu listede neler mi var?

Sapanca, Uludağ, Eskişehir, Kocaeli, Erzurum ve çevresi bu mevsimde keşfedilecek harika yerler olarak göze çarpıyor. Bembeyaz karlar altındaki manzaranın  tadını çıkarmak, buz tutmuş bir gölün kenarında yürüyüş yapmak ya da sıcak içeceğinizle içinizi ısıtan bir kafede oturmak  yapabileceklerinizden sadece birkaçı.

Eğer  macerayı seviyorsanız, İstanbul’dan arabayla veya uçakla ulaşabileceğiniz Doğu Anadolu'daki kayak merkezlerinde adrenalin dolu bir tatil yapabilir, .  dilerseniz de araba kiralayarak yakın şehirleri keşfe çıkabilirsiniz. 

Obilet editörleri seyahat planlarınızı oluşturken bütçenize uygun farklı seçenekleri de göz önünde bulundurdu. Şimdiden valizinizi hazırlamaya başlayın ve bu yarıyıl tatilini unutulmaz kılacak bir maceraya atılın! 

 

Doğanın Kucağında Huzur Dolu Anlar: Sapanca 

 

Şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için en ideal kaçış noktası kuşkusuz Sapanca. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız arabayla yaklaşık 2 saatte ulaşılabilmesi onu seyahat listelerinin en başına yerleştiriyor. Sapanca, sadece göl manzarası ve doğal güzellikleriyle değil çocuklar için özel aktiviteler sunan otelleriyle de keyifli bir tatili garanti ediyor. Günübirlik de gidilebilecek bu keyifli rotada göl kenarında veya doğada yürüyüş yapabilir, bölgedeki yerel tatları tadabilirsiniz. 

 

Kış Sporlarının Kalbi: Uludağ

 

Kış sporlarının kalbi, tabii ki Uludağ! Kayak, snowboard gibi kış sporlarını denemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Çocuklar için düzenlenen özel dersler ve etkinliklere katılabilir, muhteşem bembeyaz karlar eşliğinde yürüyüşe çıkabilir ve dağ manzarasına karşı sıcak içeceğinizi yudumlayarak tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Beyaza bürünmüş Uludağ sizi bekliyor!

 

Beyazın Büyüsü: Erzurum 

 

Eğer bu tatili büyük şehirlere hala ulaşmayan kar altında geçirmek istiyorsanız, Erzurum tam size göre! Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak yapabilir, buz pateni deneyimleyebilir ve ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz otellerde konaklayabilirsiniz. Erzurum’a kadar gitmişken sadece oteldeki aktivitelerle kendinizi sınırlamayın. Şehri keşfetmek için ise Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi gibi tarihi mekânları rotanıza ekleyebilirsiniz. 

 

Kültür - sanatın yükselen şehri: Eskişehir

 

Eskişehir son dönemde sanat ve kültürün şehri olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Çocuklar için de keyifli vakit geçirmeye imkân tanıyan Tema Park Bilim ve Deney Merkezi’ni de içinde olduğu Sazova Parkıve Eskişehir Bilim, Sanat ve Kültür Parkı görülmeye değer! Bölgedeki modern kültür-sanat faaliyetlerine büyük katkısı olan Odunpazarı Modern Müze (OMM) sadece şehrin değil Türkiye’nin kültür sanat hayatının önemli bir değeri. Odunpazarı tarihi evleri ve çarşısı ise nostaljik yapısıyla görülmeye değer. Porsuk Çayı kenarındaki kafelerde yerel tatları deneyebilir, Lületaşı Müzesi’ni de gezebilirsiniz. 

 

Günübirlik eğlencenin adresi: Kocaeli 

 

İstanbul’a yaklaşık 1 saat uzaklığıyla Kocaeli, her mevsim günübirlik ziyaretlerin ilgi odağı durumunda. Hava şartlarının uygun olduğu günlerde Ormanya Tabiat Parkı ve içerisinde bulunan Hobbit Evleri, çocuklar için en iyi alternatifler arasında. Kar yağışının durumuna göre İstanbul’a en yakın kayak merkezi konumundaki Kartepe de Kocaeli sınırları içinde yer alıyor. İster kayak yapın isterseniz günübirlik kar eğlencesine katılın. Çocuklar için şehirdeki bir başka eğlenceli alternatif ise Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi. 

 

 

Obilet hakkında

2012 yılında, İstanbul merkezli bir online seyahat biletleme uygulaması olarak kurulan Obilet, web ve mobil uygulamaları üzerinden yüzlerce otobüs, havayolu, feribot, otel ve araç kiralama firmasının sunduğu seçeneklerin listelenmesine, karşılaştırılmasına ve satın alınmasına olanak sağlıyor. Yurt içinde edindiği deneyimi yurt dışı pazarlara da taşıyan Obilet, Romanya ve Sırbistan’daki iştirakleri ve kurmuş olduğu uluslararası iş birlikleri ile 50’den fazla ülkenin şehirlerarası otobüs bileti satışlarına aracılık ediyor. Obilet, SimilarWeb verilerine göre dünyada en çok online ziyaret alan ilk 10 online seyahat biletleme platformu arasında yer alırken, online otobüs biletleme platformları özelinde ise en büyük 2 platformdan biri konumunda bulunuyor. Obilet ayrıca en hızlı büyüyen Türk teknoloji girişimlerinin sıralandığı “Deloitte Technology Fast 50” listelerinde yıllardır düzenli olarak en üst sıralarda yer alıyor, müşteri memnuniyeti alanında ise Şikayetvar tarafından düzenlenen “Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülleri”nde yıllardır “Elmas Ödül”e layık görülüyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız