Kıbrıs

Dünya

“Yolda”ki Kesişmeler Sergisi

Bugüne kadar birçok karma sergide eserleriyle yer alan Esra Soydan’ın “Yolda” adlı ilk solo sergisine “Artopol Art Gallery” ev sahipliği yapıyor.

2 Mart 2023 Saat: 09:53
“Yolda”ki Kesişmeler Sergisi
“Yolda”ki Kesişmeler Sergisi

“Yolda”ki Kesişmeler Sergisi

2007 yılından bu yana sürdürdüğü resim çalışmalarından seçkilerin yer aldığı işlerinden oluşan ilk solo sergisini açmaya hazırlanan Esra Soydan, “Yolda” adını verdiği sergisi için, çıkış noktası olarak manevi yolculuğu ile sanat yolculuğunun buluştuğu anların keşfinin esas fikri oluşturduğunu söylüyor. Soyut olanı, somut olanın içinde bulmak, görünenin ardındaki görünmeyeni düşündürmenin de esas meselesi olduğunu belirtiyor.

 

Bugüne kadar birçok karma sergide eserleriyle yer alan Esra Soydan’ın “Yolda” adlı ilk solo sergisine “Artopol Art Gallery” ev sahipliği yapıyor.

 

Artopol Art Gallery, depremden etkilenen çocuklarımızın eğitimine destek için oluşturduğu ‘SANATLA YARDIMLAŞMA’ projesi kapsamında, “Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği” ile Esra Soydan’ın “Yolda” adlı solo sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 42 Maslak’ta yer alan Artopol Galeri’de 15 - 29 Mart 2023 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

 

Esra Soydan; 2007 yılından itibaren hazırladığı resimlerin seçkilerinden oluşacak bu ilk solo sergisini, manevi yolculuğu ile sanat yolculuğunun buluştuğu anları keşfetmek olarak tanımlıyor. Yolda sergisinin çıkış noktasını da ayrıca “soyut olanı, somut olanın içinde bulmak, görünenin ardındaki görünmeyeni düşündürmek” olarak belirtiyor. Soydan sanat çalışmalarında, yağlı boyanın adeta tuval üzerindeki serüveni ile boyanın yolda karşılaştığı hayatı betimliyor.

 

1965 İstanbul doğumlu Esra Soydan, eğitim hayatında, Saint Michel Fransız Lisesi’nin ardından, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan devam etti. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, 2009 yılından itibaren “Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği” Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam ediyor.

 

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği yararına düzenlenen sergi sanatseverlerle buluşmak üzere 15 - 29 Mart tarihleri saat 10.00 - 20.00 arasında 42 Maslak’da yer alan Artopol Art Gallery de ziyarete açık olacak.

 

Esra Soydan Hakkında

 1965 doğumlu sanatçı Saint Michel Fransız Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okuluna devam etti. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, 2009 yılından beri “Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği” Yönetim kurulu Üyesi olarak görevine devam ediyor. Esra Soydan, sanat çalışmalarına, 2007 yılında Beykoz Konakları Sanat Merkezi’nde Pazartesi Atölyesinde başladı. Zeki Asaf Yüksel Erdal Kural Selahattin Yıldırım Mustafa Karyağdı Yusuf Taktak Kemal Kara ile çalıştı. Sanatçı 2015 ve 2018 yılları arasında Arşo Kasparyan dan “Başlangıçtan Günümüze Sanat Tarihi” Kurslarını aldı. 2018 - 2019 yıllarında Nokta Beylerbeyi’nin düzenlediği “Prof. Marcus Graf ile Çağdaş Sanat” kurslarına katıldı. Halen sanat çalışmalarına Selahattin Yıldırım ve Kemal Kara atölyelerinde devam eden sanatçı, aynı zamanda 2020’den bu yana Onk Akademi de Prof. Dr. Osman Nuri Küçük’ten tasavvuf dersleri almaya da devam ediyor. Sanatçının bugüne kadar katıldığı sergiler arasında; Haziran 2010 yılında Şişli Belediyesi Karma Resim sergisi, Aralık 2011 Beykoz Konakları Sanat Merkezi Erdal Kural Atölyesi Resim sergisi, Mayıs 2015 Global Holding Selahattin Yıldırım Atölyesi “9” sergisi ve Ocak 2016 Ulus Liv Hospital Karma sergileri yer almaktadır.

Etiketler: Esra Soydan,

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız