Kıbrıs

Spor

Eskişehir'de Yarı Maratonu ve Spor Festivali

100. Yıla Koşuyoruz’ mottosu ile düzenlenecek olan “4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali” binlerce yerli ve yabancı sporcuyu buluşturacak.

10 Ağustos 2023 Saat: 14:40
Eskişehirde Yarı Maratonu ve Spor Festivali
Eskişehir'de Yarı Maratonu ve Spor Festivali

Eskişehir'de Yarı Maratonu ve Spor Festivali

          Eskişehir’de bu yıl 12-13 Ağustos tarihlerinde ‘Sağlıklı Nesiller İçin 100. Yıla Koşuyoruz’ mottosu ile düzenlenecek olan “4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali” binlerce yerli ve yabancı sporcuyu buluşturacak. 2 gün sürecek dev organizasyon Eskişehir’in uluslararası alanda tanıtımına da büyük katkı sunacak.

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve İkiyirmiüç Event Organizasyon iş birliğiyle düzenlenecek olan “4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali” için geri sayım başladı.

    12-13 Ağustos tarihlerinde uluslararası dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak Eskişehir’de spor festivali ve yarı maraton ile 2 gün boyunca 3 bine yakın yerli ve yabancı sporcu şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacaklar.

     12 Ağustos Cumartesi günü Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda 10.00’da başlayacak olan Spor Festivali ile start alacak büyük organizasyonda ilk gün, birbirinden özel spor etkinlikleri düzenlenecek.

   10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek Spor Festivali’nde uzman antrenörler eşliğinde egzersizler yapılacak. Gün boyu devam edecek olan spor etkinliklerine her yaştan sporcu ve sporsever katılabilecek. 17.00’da ise renkli görüntülere sahne olan Çocuk Koşusu gerçekleştirilecek. 18.00’de DJ performansıyla müzik eşliğinde eğlence zirveye çıkacak ve ardından 19.00’da başlayacak olan konser ile ilk gün tamamlanacak.

           13 Ağustos Pazar günü ise 4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu heyecanı yaşanacak. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda saat 08.00’de 21K koşusunun startı verilecek. 08.15’te ise 10K yarışı start alacak. Eskişehir kent merkezinde tarihi Odunpazarı bölgesi başta olmak üzere şehrin cadde ve sokaklarının güzelliklerini ortaya çıkaracak yarışın ödül töreni ise 10.30’da gerçekleşecek.

      Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, spor şehri Eskişehir’in uluslararası alanda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını hatırlatarak 4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali’ne tüm Eskişehirlileri beklediklerini ifade ettiler. 

      Etkinlik hakkında detaylı bilgilere ulaşmak isteyenler @ebbspor instagram ve facebook sayfalarını, ayrıca www.eskisehiryarimaratonu.com adresini ziyaret edebilirler. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 13 Ağustos Pazar günü yapılacak maraton koşusu sebebiyle bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağını belirterek sürücülerin Büyükşehir Belediyesi’nin www.eskisehir.bel.tr internet adresindeki “Duyurular” bölümünden detaylı bilgilere ulaşabileceklerini vurguladılar.

      4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali kentin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflerken, spor ve eğlenceyi bir araya getirip yerli ve yabancı olmak üzere profesyonel ve amatör koşucuları maraton çatısı altında buluşturacak.      2 gün sürecek dev organizasyon katılımcılara Eskişehir’in doğal ve kültürel mirasını da keşfetmelerini amaçlıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız